Do 1 september 2022

Lezing "Met verbeelding op pad" 1 september Historisch Genootschap Oud Pijnacker >>>

Bibliotheek Julianalaan 47 Pijnacker

Met verbeelding op pad
Na ruim twee jaar radiostilte zal het Historisch Informatie Punt op 1 september a.s. weer een presentatie verzorgen in de Bibliotheek aan de Julianalaan 47.

De titel “met verbeelding op pad” verwijst enerzijds naar de Verbeelding die van 23 tot 25 september 2022 zal plaatsvinden in Pijnacker, en anderzijds naar onze manier van kijken als we een wandeling maken door het dorp.

Die denkbeeldige wandeling leidt ons langs de Noordweg, de Oostlaan, de Kerkweg en de Westlaan, de oudste wegen/lanen van ons dorp. We kijken terug in de tijd, maar worden ook attent gemaakt op zaken waar we normaal gesproken langslopen zonder ze te zien.

De bijbehorende, gelijknamige tentoonstelling wordt eveneens op 1 september geopend in de
Bibliotheek. Hier kunt u foto’s zien waarbij u uw verbeelding en/of fantasie de vrije loop kunt laten.

De leden van het HIP nodigen u van harte uit!

En even ter herinnering; De leden van het HIP zijn iedere zaterdag van 11.00 tot 13.00 uur aanwezig
in de tentoonstellingshoek in de bibliotheek voor het beantwoorden van vragen, een goed gesprek
over vroeger of het aannemen van voorwerpen uit de Pijnackerse historie!

De lezing van het HGOP vindt plaats op donderdag 1 september 2022 in de bibliotheek aan de
Julianalaan in Pijnacker.

De aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

De toegang is gratis voor leden, voor niet-leden is het € 5