Zo 14 oktober 2018

Rondleiding Historische Vereniging Oud Wassenaer "De verkaveling van de Paauw"

Raadhuis de Paauw, Raadhuislaan 22, Wassenaar

De restauratie van Raadhuis De Paauw leek de Historische Vereniging Oud Wassenaer een goede gelegenheid om de aandacht te vestigen op dit vroegere Oranjebezit. Op zondagmiddag 14 oktober organiseren we een rondwandeling die begint en eindigt bij het raadhuis.

Het hoofdonderwerp van deze excursie zal zijn de verkaveling van de oorspronkelijke buitenplaats De Paauw kort na 1900. Nadat de nazaten van prins Frederik der Nederlanden De Paauw hadden verkocht, viel het landgoed in diverse stukken uiteen. Op sommige stukken werden nieuwe landhuizen gebouwd, zoals de Pauwhof, het Huis van Ruys of huize Schakenburg aan de Raadhuislaan. Andere stukken werden ontwikkeld tot villapark. Huize De Paauw zelf kreeg nieuwe particuliere bewoners, onder wie de familie Kessler.

Onze gids drs. Peter Ten Arve heeft recentelijk onderzoek gedaan naar De Paauw in het eerste kwart van de twintigste eeuw. Hij heeft een flink aantal ‘raadsels’ rond De Paauw kunnen oplossen, mede dankzij contacten met familieleden van vroegere eigenaars. Het belooft dan ook een boeiende wandeling te worden.

Let op: alleen door tijdige aanmelding kunt u verzekerd zijn van deelname aan deze rondleiding.

Activiteit:       Rondleiding ‘De verkaveling van De Paauw’ door drs. Peter Ten Arve

Datum:           zondagmiddag 14 oktober 2018, 13.30 en 15.00 uur

Duur:             ruim een uur

Toegang:        voor leden gratis (aan introducees wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd)