Za 12 september 2020

Open Monumentendag 2020

Museum Rijswijk - voorpleinVanwege het rondwarende coronavirus is het niet mogelijk gebleken om een passend programma samen te stellen. Eigenaren en beheerders van monumenten betoonden zich dit jaar huiverig om hun medewerking te verlenen. De werkgroep OMD van de Historische Vereniging Rijswijk heeft moeten omzien naar een alternatief, waarbij voldaan kon worden aan de coronamaatregelen.

De werkgroep is uitgekomen op de vertoning van enkele korte historische filmopnamen uit 1922 en 1940 van een karakteristieke locatie in Rijswijk. Ter vergelijking wordt aansluitend de huidige situatie in beeld gebracht. De doorlopende vertoning vindt plaats in de open lucht voor Museum Rijswijk aan de Herenstraat. Op het voorplein wordt een LED-truck opgesteld met aan elke zijde een groot scherm, zodanig dat de films kunnen worden bezien vanaf het voorplein van het Museum en vanaf de straatzijde. De toegang is gratis.

Verder wordt voor kinderen een inloop-workshop georganiseerd, eveneens op het voorplein van het Museum.

Wethouder Johanna Besteman is uitgenodigd om rond 11.00 uur het startsein voor deze versie van de Open Monumentendag te geven.