Nieuws: Rijswijk en regio

Dag van de Haagse architectuur: zaterdag 15 juni 2019 >>>

15 juni 2019


Zaterdag 15 juni, 11:00 - 16:00 uur

Dag van de Architectuur geeft het publiek de kans de bijzondere gebouwen van Den Haag vanbinnen te beleven. Talrijke gebouwen in de stad, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn, openen tijdens deze dag hun deuren.

Let op: verschillende locaties zijn alleen op voorinschrijving te bezoeken (via de site: https://www.dvda-denhaag.nl/). Ook dient men (bij rijksgebouwen) altijd legitimatie mee te nemen en is fotograferen niet in alle gebouwen toegestaan.


Tijdens de Dag van de Architectuur is er verschrikkelijk veel te doen en te beleven. Hieronder staat een selectie van de gebouwen en activiteiten. 

Open gebouwen 2019
Ministerie van EZ & LNV, Onze Ambassade, Hotel Indigo, Haagse Toren, RAC Hallen, Maakhaven, Ministerie van BZK & JenV, Groene Mient, Raad van State, Woongemeenschap Anna Paulowna, Hotel Indigo, Studio Schaeffer, Tweede Kamer, Onderwijs- en Cultuurcentrum, Ministerie van VWS & SZW en Ministerie van Financiën en meer. 

Activiteiten
Bezoek Haagse Zaak dagbesteding, Street Art Run Tour Binckhorst, Schilderswijk by Night - Bewonerstours, Moerwijk door de ogen van ANNASTATE, Wandeling Nieuwe Haagse School, Wandeling Welstandscommissie, Wandeling door de ogen van Stadsbouwmeester, Lezing Wijnand Galema, Ooievaart (ge)bouwenvaart, HaAC fietstour 100 jaar LIAG Architecten, Fietstour Binckhorst, Kinderworkshop: Bouw je eigen droomhuis, Debat Door andere ogen: Ambassade in de stad.

Programma Centrale Informatiepunt Onze Ambassade 
Het Centraal Informatiepunt is dit jaar gevestigd in Onze Ambassade ( de voormalige Amerikaanse Ambassade) aan het Lange Voorhout. Hier zijn rondleidingen, tentoonstellingen en debatten. Verschillende rondleidingen en tours vertrekken vanaf hier. 

Organisatie 
De Dag van de Architectuur is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). In Den Haag wordt het programma samengesteld door de Stichting Dag van de Architectuur Den Haag in samenwerking met BNA Kring Haaglanden, gemeente Den Haag, Haags Architectuur Café (HaAC) en Den Haag ArchiGuides.